Gourmetten is bij veel Nederlanders favoriet tijdens de feestdagen. Gezellig met elkaar aan tafel bakken en braden in kleine pannetjes. Zorg ervoor dat het naast gezellig ook gezond blijft door extra te ventileren. Tijdens het gourmetten komt er veel fijnstof vrij door het bereiden van eten op hoge temperatuur. Bij het gourmetten op spiritusbranders komen er ook nog eens verbrandingsgassen vrij. De dampen die vrijkomen zijn ongezond voor je lichaam. Verdrijf deze dampen en fijnstof zo snel mogelijk door de ventilatie in de hoogste stand te zetten en de roosters volledig te openen. Gebruik ook de afzuigkap!

gourmetfotoshutterstock-800x533

Tips om gezond te gourmetten:

Lees hier de bijdrage van onderzoeksinstituut TNO over fijnstofproductie tijdens het bereiden van voedsel en het effect op de binnenlucht.

Dit artikel is tot stand gekomen door Gezond Binnen. 

Deel dit met je vrienden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten